Chartfield Road

  • Project Type: Residential
  • Client: Private
  • Status: Completed
  • Location: Reigate

This creative extension of a detached front-gabled Victorian house is subtly nestled into the street scene.

The project involved a complete refurbishment of the existing house and a large two-storey extension to double the original footprint, replacing a dilapidated garage. The extension has been designed to reflect elements of the existing house in a contemporary composition with brick and zinc detailing and aluminium framed glazing.

Connecting Spaces

An imaginative internal remodelling has created a series of generous interconnected spaces orientated around a central vaulted stairwell and entrance hall.

Natural Light

A new kitchen, dining and living space faces the rear garden with a playful ceiling form and roof glazing to fill the space with natural light.