Marine Drive

  • Project Type: Residential
  • Client: Private
  • Status: Completed
  • Location: Brighton

A complete transformation of a detached house located on the cliffs at Saltdean to the east of Brighton.

The extension and full remodelling of the existing property was undertaken to maximise the southerly views of the English channel. The existing pitched roof was removed to allow an additional storey to be added without increasing the overall height or massing of the house.

Materials

We selected the materials carefully for the harsh marine environment where wind, sea spray and shingle regularly strike the house in this vulnerable location. An anodised aluminum finish was used for the glazing framing and a high performance acrylic insulated render provides a durable finish for the external walls.